IT LANDSHOLDET

Kvindelige rollemodeller

IT-landsholdet består af kvindelige studerende og nyuddannede i IT- og techbranchen. Gennem et kvindeligt repræsentantskab viser de elever i folkeskoler og gymnasier, hvordan det – også – er at være en del af en branche i rygende udvikling, hvordan man kan arbejde med ny teknologi, og hvordan elevernes egne mål og drømme måske kan realiseres gennem en uddannelse inden for IT- og tech.

IT-landsholdet kæmper for mere diversitet i IT- og techbranchen

IT-landsholdet er powered by Technology Denmark. I samarbejde med førende IT-virksomheder viser de vejen til en skudsikker branche, udvider talentpuljen og har fokus på øget diversitet. Vi tror på, at morgendagens teknologiske løsninger henvendt til kvinder og mænd også bør skabes af kvinder og mænd.

Det er uddannelsesvejledning i nye klæder, influencer marketing, en rollemodelsindsats. Vigtigst af alt, er det en måde, hvorpå vi kan vise de unge, der ikke selv havde tænkt IT og tech som en mulig karriereveje, at det måske også kan være noget for dem. For måske er branchen slet ikke som de gik og troede.

Men det handler ikke kun om at få flere kvinder i branchen. Det handler om at få mere diversitet og dermed flere perspektiver. Branchen har brug for de perspektiver og den forståelse, de unge, der troede, de skulle læse samfundsfag eller medicin, kommer med. Kun at få flere forskellige perspektiver fra flere forskellige mennesker kan vi løse fremtidens komplekse udfordringer for samfund, mennesker og klima.

IT-landsholdets indsatser

Bag IT-landsholdet står førende IT-virksomheder skulder ved skulder med uddannelsesinstitutioner for at vise vejen til en skudsikker branche. Universiteterne og virksomhederne støtter IT-landsholdets indsatser og er med til at sikre, at endnu flere unge bliver inspireret til en uddannelse og karriere inden for IT og tech.

IT-landsholdet besøger folkeskoler og gymnasier med inspirerende oplæg og undervisningen, og i samarbejde med samarbejdspartnerne inviterer de til heldagsevents, hvor eleverne præsenteres for en bred palet inden for IT- og techbranchen. Derudover har IT-landsholdet sit eget magasin med historier om kvinder, der alle har fundet vej til IT- og techbranchen.

IT-landsholdets materialer

I samarbejde med META udgiver IT-landsholdet og Technology Denmark en række digitale magasiner, hvor unge, forældre og vejleder kan finde inspiration til uddannelse og karriere inden for IT- og techbranchen. Her kan de nemlig læse om, hvordan og hvorfor nogle af de kvindelige rollemodeller fra IT-landsholdet endte på en IT-uddannelse – også selv om det ikke var det, de havde troet, de skulle.

Du finder IT-landsholdets magasiner her.

IT landsholdet

Om programmet

Technology Denmark sætter fokus på flere kvinder i IT. Sammen med en række førende IT- og techvirksomheder, sætter vi diversitet på dagsordenen. Rollemodellerne fra IT-landsholdet viser vejen til IT-uddannelser, og førende IT-virksomheder åbner dørene til en branche, der bejler til højtkvalificeret arbejdskraft, for der er plads til alle dygtige kvinder i IT. IT-landsholdet går forrest og demonstrerer, at en IT-uddannelse kan bane vejen for en spændende karriere indenfor IT-branchen.

Mål og budget

I 2024 er IT-landsholdet støttet af Microsoft, Universal Robots, Hesehus, Aarhus Universitet, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, Syddansk Universitet, Umbraco og Albani Fonden. IT-landsholdet har tidligere været finansieret af Teknologipagten, TV2 og Meta.

Derudover samarbejder IT-landsholdet med en lang række uddannelsesinstitutioner der er med til at spotte rollemodeller og sikre et højt fagligt niveau på IT-landsholdet.