IT LANDSHOLDET

Kvindelige rollemodeller

IT-landsholdet består af kvindelige studerende og nyuddannede i IT- og techbranchen. Gennem et kvindeligt repræsentantskab viser de elever i folkeskoler og gymnasier, hvordan det – også – er at være en del af en branche i rygende udvikling, hvordan man kan arbejde med ny teknologi, og hvordan elevernes egne mål og drømme måske kan realiseres gennem en uddannelse inden for IT- og tech.

IT-landsholdet kæmper for mere diversitet i IT- og techbranchen

IT-landsholdet er powered by Technology Denmark. I samarbejde med førende IT-virksomheder viser de vejen til en skudsikker branche, udvider talentpuljen og har fokus på øget diversitet. Vi tror på, at morgendagens teknologiske løsninger henvendt til kvinder og mænd også bør skabes af kvinder og mænd.

Det er uddannelsesvejledning i nye klæder, influencer marketing, en rollemodelsindsats. Vigtigst af alt, er det en måde, hvorpå vi kan vise de unge, der ikke selv havde tænkt IT og tech som en mulig karriereveje, at det måske også kan være noget for dem. For måske er branchen slet ikke som de gik og troede.

Men det handler ikke kun om at få flere kvinder i branchen. Det handler om at få mere diversitet og dermed flere perspektiver. Branchen har brug for de perspektiver og den forståelse, de unge, der troede, de skulle læse samfundsfag eller medicin, kommer med. Kun at få flere forskellige perspektiver fra flere forskellige mennesker kan vi løse fremtidens komplekse udfordringer for samfund, mennesker og klima.

IT-landsholdets indsatser

Bag IT-landsholdet står førende IT-virksomheder skulder ved skulder med uddannelsesinstitutioner for at vise vejen til en skudsikker branche. Universiteterne og virksomhederne støtter IT-landsholdets indsatser og er med til at sikre, at endnu flere unge bliver inspireret til en uddannelse og karriere inden for IT og tech.

I 2023 støttes IT-landsholdet af Microsoft, når de i efteråret tager på besøg op gymnasierne og inviterer udvalgte gymnasieklasser inden for Microsofts døre til endnu mere IT og tech.

I 2022-2023 støttede META en folkeskoleindsats, hvor IT-landsholdet besøgte 31 klasser på Fyn, for at vise, hvordan man kan arbejde med it, data og AI – og for at inspirere eleverne til at vælge en uddannelse inden for IT- og techbranchen.

I 2022 inviterede IT-landsholdet sammen med mediebureauet STEP og University College Lillebælt folkeskoleelever fra 8., 9. og 10. klasse til en underholdende og lærerig eftermiddag i Nature Energy Park, hvor vi dykkede ned i, hvad data og AI er, hvordan det anvendes, og hvordan det påvirker elevernes egen hverdag.

IT-landsholdets materialer

I samarbejde med META udgiver IT-landsholdet og Technology Denmark en række digitale magasiner, hvor unge, forældre og vejleder kan finde inspiration til uddannelse og karriere inden for IT- og techbranchen. Her kan de nemlig læse om, hvordan og hvorfor nogle af de kvindelige rollemodeller fra IT-landsholdet endte på en IT-uddannelse – også selv om det ikke var det, de havde troet, de skulle.

Du finder IT-landsholdets magasiner her.

IT landsholdet

Om programmet

Technology Denmark sætter i 2021-2023 fokus på flere kvinder i IT. Sammen med Teknologipagten og en række førende IT- og techvirksomheder, sætter vi diversitet på dagsordenen. Rollemodellerne fra IT-landsholdet viser vejen til IT-uddannelser, og førende IT-virksomheder åbner dørene til en branche, der bejler til højtkvalificeret arbejdskraft, for der er plads til alle dygtige kvinder i IT. Med en storstilet digital kampagne og flere over the top nationale events går IT-Landsholdet sammen med førende IT-virksomheder forrest og demonstrerer, at en IT-uddannelse kan bane vejen for en spændende karriere indenfor IT-branchen.

Mål og budget

IT-landsholdet var finansieret af Teknologipagten frem til udgangen af 2022, og Meta har støttet op om IT-landsholdets Tour de Folkeskole på Fyn i 2022-2023. I 2023 støttes IT-landsholdet af Microsoft, når de i efteråret tager på besøg på en række gymnasier. Bag IT-landsholdet står førende IT-virksomheder skulder ved skulder med uddannelsesinstitutioner for at vise vejen til en skudsikker branche.

Udforsk vores talentprogrammer