IT LANDSHOLDET

Diversitet gennem
kvindelige rollemodeller

Technology Denmark mener, at en digital fremtid skal være bygget på dateetisk dannelse og inklusion, hvor fokus på teknologi og mennesker skal gå hånd i hånd. Vores partnere er optaget af at skabe en bæredygtig teknologisk fremtid, og målet dertil er en mangfoldig talentmasse, der kan imødekomme dette behov. 

Flere kvinder i STEM

Technology Denmark udvider talentpuljen til IT- og techbranchen og har fokus på øget diversitet i branchen. Vi tror på, at morgendagens teknologiske løsninger henvendt til kvinder og mænd også bør skabes af kvinder og mænd. Derfor arbejder vi for at flere piger vælger en STEM-uddannelse samt flere kvinder en karriere indenfor STEM. Kun derved løser vi bedst fremtidens komplekse udfordringer for samfund, mennesker og klima.

IT-landsholdet x STEP x UCL

FREMTIDEN I TECH FOR DIG OG MIG

I 2022 gik IT-landsholdet sammen med mediebureauet STEP og University College Lillebælt for at vise unge, hvordan man kan arbejde med it, data og AI og for at inspirere dem til at vælge en uddannelse inden for it- og techbranchen.

Folkeskoleelever fra 8., 9. og 10. klasse på Fyn blev budt velkommen til en underholdende og lærerig eftermiddag, hvor vi dykkede ned i, hvad data og AI er, hvordan det anvendes, og hvordan det påvirker elevernes egen hverdag.

Samlet informationspakke om arrangementet findes her.

Arrangementet var et samarbejde mellem Technology Denmark, STEP, UCL og Odense Kommune.

Antallet af kvindelige studerende på STEM-uddannelser voksede således med 11 pct. fra 2015-2019, mens antallet af mandlige STEM-studerende voksede med 3 pct. I 2019 var der 8.600 kvinder, som studerede på STEM-uddannelser, svarende til 34 pct. af alle STEM-studerende, mens 17.000 mænd studerede STEM.”

+8.600

Kvinder

+17000

Mænd

2019

IT landsholdet

Om programmet

Technology Denmark sætter i 2021-2023 fokus på flere kvinder i IT. Sammen med Teknologipagten og en række førende IT- og techvirksomheder, sætter vi diversitet på dagsordenen. Rollemodellerne fra IT-landsholdet viser vejen til IT-uddannelser, og førende IT-virksomheder åbner dørene til en branche, der bejler til højtkvalificeret arbejdskraft, for der er plads til alle dygtige kvinder i IT. Med en storstilet digital kampagne og flere over the top nationale events går IT-Landsholdet sammen med førende IT-virksomheder forrest og demonstrerer, at en IT-uddannelse kan bane vejen for en spændende karriere indenfor IT-branchen.

Mål og budget

IT-landsholdet var finansieret af Teknologipagten frem til udgangen af 2022, og Meta har støttet op om IT-landsholdets Tour de Folkeskole på Fyn i 2022-2023. I 2023 støttes IT-landsholdet af Microsoft, når de i efteråret tager på besøg på en række gymnasier. Bag IT-landsholdet står førende IT-virksomheder skulder ved skulder med uddannelsesinstitutioner for at vise vejen til en skudsikker branche.

IT landsholdet

Tag ansvar for fremtiden

Som virksomhed er I optaget af kompetenceforsyningen til IT- og techbranchen. I ved, at diversitet er afgørende for skabelse af fremtidens teknologiske løsninger i et mangfoldigt samfund. Derfor kan I støtte vores kampagnearbejde enten som partner, arrangør eller anden bidragsyder.

Udforsk vores talentprogrammer