IT LANDSHOLDET

Kvindelige rollemodeller

Technology Denmark mener, at en digital fremtid skal være bygget på dateetisk dannelse og inklusion, hvor fokus på teknologi og mennesker skal gå hånd i hånd. Vores partnere er optaget af at skabe en bæredygtig teknologisk fremtid, og målet dertil er en mangfoldig talentmasse, der kan imødekomme dette behov. 

Flere kvinder i STEM

Technology Denmark udvider talentpuljen til IT- og techbranchen og har fokus på øget diversitet i branchen. Vi tror på, at morgendagens teknologiske løsninger henvendt til kvinder og mænd også bør skabes af kvinder og mænd. Derfor arbejder vi for at flere piger vælger en STEM-uddannelse samt flere kvinder en karriere indenfor STEM. Kun derved løser vi bedst fremtidens komplekse udfordringer for samfund, mennesker og klima.

Antallet af kvindelige studerende på STEM-uddannelser voksede således med 11 pct. fra 2015-2019, mens antallet af mandlige STEM-studerende voksede med 3 pct. I 2019 var der 8.600 kvinder, som studerede på STEM-uddannelser, svarende til 34 pct. af alle STEM-studerende, mens 17.000 mænd studerede STEM.”

+8.600

Kvinder

+17000

Mænd

2019

IT landsholdet

Om programmet

Technology Denmark sætter i 2021-2023 fokus på flere kvinder i IT. Sammen med Teknologipagten og en række førende IT- og techvirksomheder, sætter vi diversitet på dagsordenen. Rollemodellerne fra IT-Landsholdet viser vejen til IT-uddannelser, og førende IT-virksomheder åbner dørene til en branche, der bejler til højtkvalificeret arbejdskraft, for der er plads til alle dygtige kvinder i IT. Med en storstilet digital kampagne og flere over the top nationale events går IT-Landsholdet sammen med førende IT-virksomheder forrest og demonstrerer, at en IT-uddannelse kan bane vejen for en spændende karriere indenfor IT-branchen.

Mål og budget

IT-Landsholdet er finansieret af Teknologipagten frem til udgangen af 2022 og bag IT-Landsholdet står førende IT-virksomheder skulder ved skulder med uddannelsesinstitutioner.

Mål frem til 2021:
– 4 nationale events 
– 1 digital kampagne om diversitet i IT
– Aktivering af 400 gymnasieelever og studerende
– Partnerskaber på tværs af sektorer

IT landsholdet

Tag ansvar for fremtiden

Som virksomhed er I optaget af kompetenceforsyningen til IT- og techbranchen. I ved, at diversitet er afgørende for skabelse af fremtidens teknologiske løsninger i et mangfoldigt samfund. Derfor kan I støtte vores kampagnearbejde enten som partner, arrangør eller anden bidragsyder.

Udforsk vores talentprogrammer