19.000 IT-specialister kan mangle i 2030 – Vi gør noget ved det sammen!

 

I Technology Denmarks virksomhedspagt står virksomhederne sammen om at løse manglen på IT-specialister. Vi vil øge summen og kvaliteten af talentpuljen og virksomhederne forpligter sig til at gøre en aktiv forskel for at tiltrække, udvikle og fastholde tech talent.

Manglen på kvalificerede medarbejdere betyder nemlig allerede nu tab af vækst og konkurrenceevne, og der er brug for at sætte ind. Analyser viser, at 19.000 IT-specialister kan mangle i 2030 og op mod 10.000 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i 2025. Virksomhedspagten er virksomhedernes eget initiativ for at imødekomme udfordringen.

Alle interesserede virksomheder kan underskrive pagten og få deres logo på hjemmesiden. Det er kun medlemmer af Technology Denmark, der kan få adgang til de særlige aktiviteter, som er udviklet for at hjælpe virksomhederne med at realisere pagtens mål og som kan opnå et certifikat for deres arbejde.

30 ambitiøse virksomheder skød initiativet i gang i november 2018. Det er målet, at 100 virksomheder i 2020 har underskrevet pagten og er i fuld gang med at gøre en forskel for at skabe mere tech talent. Er din virksomhed den næste?

Certificering

Er du medlem af Technology Denmark og indgår i pagten, får du adgang til:

  • Et certifikat, hvis I indfrier pagtens målsætninger (målt over en 12 mdr.’s periode) og får synliggjort det arbejde, I gør for tiltrækning, udvikling og fastholdelse af tech talent.
  • Et fagligt netværk og fællesskab for vidensdeling og nye partnerskaber bestående af videns- og uddannelsesinstitutioner, virksomheder og offentlige aktører.
  • Et årligt partnerskabsmøde med fokus på god praksis, inspiration og markering af de virksomheder, der har nået pagtens mål.
  • Adgang til Technology Denmarks egne arrangementer, der understøtter jeres rekruttering.
  • Relevante samarbejdsaftaler samt nyheder om events, konferencer og aktiviteter, der giver jer viden og adgang til talent.

Læs virksomhedspagten her

Virksomheder der støtter op om pagten