19.000 IT-specialister kan mangle i 2030 – vi gør noget ved det sammen!

 

I Technology Denmarks ‘virksomhedspagt’ står virksomhederne sammen om at løse manglen på IT-specialister. Ved at etablere flere studiejobs, ansætte flere internationale kapaciteter og deltage i undervisningssamarbejde som f.eks. gæsteforelæsninger og virksomhedsbesøg, kan de aktivt være med til at skabe flere IT-specialister. I pagten har virksomhederne defineret konkrete målsætninger for denne indsats, som Technology Denmark monitorer og måler fremdriften i to gange årligt.

Manglen på kvalificerede medarbejdere betyder nemlig allerede nu tab af vækst og konkurrenceevne, og der er brug for at sætte ind. Analyser viser, at 19.000 IT-specialister kan mangle i 2030 og op mod 10.000 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i 2025. Virksomhedspagten er virksomhedernes eget initiativ for at imødekomme udfordringen.

Alle interesserede virksomheder kan underskrive pagten og få deres logo på hjemmesiden. Det er imidlertid kun medlemmer af Technology Denmark, der kan få adgang til de aktiviteter, som er udviklet for at hjælpe virksomhederne med at realisere pagtens mål og som kan opnå et certifikat for deres arbejde.

30 ambitiøse virksomheder skød initiativet i gang i november 2018. Det er målet, at 100 virksomheder i 2020 har underskrevet pagten og er i fuld gang med at skabe mere IT & Tech talent.

Er din virksomhed den næste?

Certificering

Er I medlem af Technology Denmark og indgår i pagten, får I:

  • Et certifikat, hvis I indfrier pagtens målsætninger (målt over en 12 mdr.’s periode).
  • Opslag på sociale medier, der synliggør jeres arbejde inden for pagtens målsætninger.
  • Adgang til et årligt partnerskabsmøde for inspiration, vidensdeling og fejring af de virksomheder, der har nået længst med at indfri pagtens mål.
  • Mulighed for at indgå i vores gæsteforelæsningskatalog, så uddannelsesinstitutionerne let kan komme i kontakt med jer.
  • Rabat på Technology Denmarks events og programmer, der understøtter jeres rekruttering.

Læs virksomhedspagten her

Virksomheder der støtter op om pagten