SARAH HAR KNÆKKET KODEN

Sarah er 21 år, bor i Odense og er en af de meget dygtige it-udviklere, som tech-virksomhederne råber på i øjeblikket. Hun er uddannet webintegrator og gik arbejdsløs på dagpenge. Via brancheorganisationen Technology Denmark og Odense Kommune kom hun til os hos Ordbogen i et intenst fagligt udviklingsforløb. Sarah er et strålende eksempel på, at det kan lykkes at omskole et ungt menneske uden kode-baggrund til at kode på højt niveau.

Dystre udsigter

De danske it- og techvirksomheder skriger nemlig på kvalificeret arbejdskraft i form af specialister, it-ingeniører og systemudviklere. Danmarks Vækstråd forudser, at der om 10 år vil mangle godt 19.000 it-specialister. Det er dystre udsigter. De danske it-virksomheder er i dag hæmmet i deres vækst på grund af fraværet af kvalificeret arbejdskraft, og hvis udviklingen fortsætter som vækstrådet forudser, får det seriøse, negative konsekvenser for væksten i virksomhederne.

Få øje på de skjulte talenter

Hvordan får vi så fyldt op i virksomhederne? De står klar med både studiejob og ”rigtige” job. I min optik skal virksomhederne til at kigge ud over de åbenlyse toptalenter med de rigtige uddannelser og have modet og fantasien til at opdage potentialet i andre profiler. I Danmark er vi gode til at gå i dybden, men vi skal blive bedre til at fokusere på de skjulte talenter. For der er masser af talent derude. Talentet viser sig, når man har modet til at se ud over sin egen inkompetence, altså ”det har jeg ikke prøvet før, så det går nok ikke”, men i stedet, som Sarah, prøve at gå nye veje.

Spritny udvikler-uddannelse

Sarah har fået nye kodekompetencer, og hun shiner nu med sin nye faglighed. Hun er er resultat af, at vi i Technology Denmark tog initiativet til en helt ny uddannelse i et partnerskab med Erhvervsakademiet Lillebælt, SDU og Odense Kommune: En etårig udvikleruddannelse for omskoling og opkvalificering af ledige. Det kan lade sig gøre. Også for andre end Sarah. Og det er på høje tid, for efterspørgslen er enorm.

Leave a Reply

avatar