IT LANDSHOLDET

Kvindelige rollemodeller

Technology Denmark mener, at en digital fremtid skal være bygget på dateetisk dannelse og inklusion, hvor fokus på teknologi og mennesker skal gå hånd i hånd. Vores partnere er optaget af at skabe en bæredygtig teknologisk fremtid, og målet dertil er en mangfoldig talentmasse, der kan imødekomme dette behov. 

Flere kvinder i STEM

Technology Denmark udvider talentpuljen til IT- og techbranchen og har fokus på øget diversitet i branchen. Vi tror på, at morgendagens teknologiske løsninger henvendt til kvinder og mænd også bør skabes af kvinder og mænd. Derfor arbejder vi for at flere piger vælger en STEM-uddannelse samt flere kvinder en karriere indenfor STEM. Kun derved løser vi bedst fremtidens komplekse udfordringer for samfund, mennesker og klima.

IT-landsholdet x STEP x UCL

IT-landsholdets næste event afholdes den 22. september 2022 sammen med STEP og UCL på Nature Energy Park i Odense. Her er 250 elever fra 8., 9. og 10. klasse inviteret til en underholdende og lærerig eftermiddag med fokus på it, data og AI.

Sammen med it-professionelle fra erhvervslivet og uddannelsessektoren vil IT-landsholdet vise, hvad data og AI er, hvad det kan, og hvordan det påvirker elevernes hverdag. Alt sammen for at vise, hvordan man arbejder i it- og techbranchen, så eleverne bliver inspireret til at vælge en uddannelse inden for it og tech.

Arrangementet er et samarbejde mellem Technology Denmark, STEP, UCL og Odense Kommune.

Antallet af kvindelige studerende på STEM-uddannelser voksede således med 11 pct. fra 2015-2019, mens antallet af mandlige STEM-studerende voksede med 3 pct. I 2019 var der 8.600 kvinder, som studerede på STEM-uddannelser, svarende til 34 pct. af alle STEM-studerende, mens 17.000 mænd studerede STEM.”

+8.600

Kvinder

+17000

Mænd

2019

IT landsholdet

Om programmet

Technology Denmark sætter i 2021-2023 fokus på flere kvinder i IT. Sammen med Teknologipagten og en række førende IT- og techvirksomheder, sætter vi diversitet på dagsordenen. Rollemodellerne fra IT-Landsholdet viser vejen til IT-uddannelser, og førende IT-virksomheder åbner dørene til en branche, der bejler til højtkvalificeret arbejdskraft, for der er plads til alle dygtige kvinder i IT. Med en storstilet digital kampagne og flere over the top nationale events går IT-Landsholdet sammen med førende IT-virksomheder forrest og demonstrerer, at en IT-uddannelse kan bane vejen for en spændende karriere indenfor IT-branchen.

Mål og budget

IT-Landsholdet er finansieret af Teknologipagten frem til udgangen af 2022 og bag IT-Landsholdet står førende IT-virksomheder skulder ved skulder med uddannelsesinstitutioner.

Mål:
– 4 nationale events 
– 1 digital kampagne om diversitet i IT
– Aktivering af 400 gymnasieelever og studerende
– Partnerskaber på tværs af sektorer

IT landsholdet

Tag ansvar for fremtiden

Som virksomhed er I optaget af kompetenceforsyningen til IT- og techbranchen. I ved, at diversitet er afgørende for skabelse af fremtidens teknologiske løsninger i et mangfoldigt samfund. Derfor kan I støtte vores kampagnearbejde enten som partner, arrangør eller anden bidragsyder.

Udforsk vores talentprogrammer