Robotrejser ud i det blå

Jacob Sohrabi Niclassen er, som Vice President of Business Development, én af Blue Ocean Robotics nyeste medarbejdere.Vi mødte ham til R-18, robotmesse i Odense, til en snak om, hvorfor han mener, at Blue Ocean Robotics uden tvivl er den mest spændende virksomhed inden for robotteknologi.

J

Jacob kommer fra 20 år i henholdsvis anlægs- og byggebranchen samt flyindustrien, hvor han har arbejdet med internationalt projektsalg og markedsføring. I flere år har han dog skelet til robotindustrien – og i forsommeren tog han så endelig springet. Nu er han landet ved Blue Ocean Robotics, hvor han skal være med til at vækste forretningen og skabe nye stærke partnerskaber i den unikke partnerskabsmodel, som er skabt af Blue Ocean Robotics’s stiftere, under titlen RoBi-X.

Roboteventyr i partnerskab

Blue Ocean Robotics hjælper virksomheder fra en position i et såkaldt Red Ocean marked (hård konkurrence og dødvande) til nye forretninger i et Blue Ocean marked (uudforskede oceaner med lille eller ingen konkurrence), deraf navnet. De udvikler derfor ikke én slags robotter, men skaber mange forskellige robotter til vidt forskellige applikationer, som alle bliver til i tæt samarbejde med partnerne.

Et sådant partnerskab starter med, at Blue Ocean Robotics i samarbejde med partneren identificerer robotpotentialer – og dermed virksomhedens ”Blue Ocean”. Derefter tager de virksomheden med på en rejse ud i ubestridte vande fra design over udvikling indtil produktet er på markedet. RoBi-X står derfor for Robot Business, og X’et betyder, at det kan være et hvilket som helst produkt. “Der er robotpotentiale i stort set alt”, siger Jacob, og tilføjer at ambitionerne for RoBi-X-projekter altid er, at det skal ende ud med salgsbare robotter, der kan sælges videre i stor skala – gerne i hele verden.

Bredt katalog af robotter

Med mange årserfaring og et stort hold robotudviklere har Blue Ocean Robotics kernekompetencer inden for flere teknologier – heriblandt mobilitet, sensorteknik, interaktion og zero gravity. Med deres teknologiplatform har de skabt et stort katalog af robotter med forskellige funktioner. På messen kunne man opleve eksempler på produkter af RoBi-X-partnerskaber – blandt andet en desinfektions-robot, som ved hjælp af UV-lys kan desinficere fx en hospitalsstue. Vi mødte også WallMo, som kan assistere i at flytte og montere store glasvægge, og Moogie, som kan interagere med autistiske skolebørn.

Nye projekter = nye udfordringer

I Blue Ocean Robotics afdeling i Odense er der cirka 60 medarbejdere. Medarbejderstaben rummer desuden 26 nationaliteter, så det er en multikulturel arbejdsplads. Som de fleste teknologi-virksomheder i vækst oplever Blue Ocean Robotics, at det er en udfordring at skaffe nok tech-kompetencer til at følge med efterspørgslen. Hvis man spørger Jacob, er der dog ingen tvivl, hvorfor man skal søge sin næste stilling hos Blue Ocean Robotics: “Hos os ved du måske, hvilken robot du skal lave det næste halve til hele år, men du ved ikke, hvad du laver derefter. Vi har ingen standardrobotter, og vi laver hele tiden nye og spændende projekter”.

Blue Ocean Robotic slår jævnligt nye stillinger op, hvor de efterspørger modige og innovative medarbejdere, der vil være med til at forandre verden gennem robotteknik. Læs mere her.

Leave a Reply

avatar