HackYourFuture, der med succes har skabt uddannelse og arbejde for flygtninge i Amsterdam, Bruxelles, Malmø og København, går nu i gang med at oprette et tilbud i Odense.

HackYourFuture er en frivilligbaseret non-profit forening. Gennem et intensivt undervisningsforløb i Javascript, Node.js, React, databaser, GIT, HTML og CSS samt facilitering af praktikforløb, skaber organisationen jobmuligheder for en gruppe mennesker, der trods høje ambitioner og gode kompetencer har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

    Curriculum for et forløb med HackYourFuture (se mere på: https://bit.ly/2CDWjem

Initiativet tager udgangspunkt i det enorme og stadig stigende behov for programmører i Danmark. ”Fordi der ikke er særlige krav til sprog eller formelle uddannelsesforløb i branchen, er HackYourFutures undervisningstilbud en nem og effektiv måde at sikre en udsat gruppe et godt arbejdsliv og en mulighed for at blive selvforsørgende”, siger Christopher Klueter, leder af HackYourFuture – Copenhagen og uddyber: ”Størstedelen af de mennesker, vi arbejder med, har i forvejen høje uddannelser, som de ellers ikke har mulighed for at udnytte på det danske arbejdsmarked. Vi ser ingen grund til, at en fysiker for eksempel skal arbejde som taxachauffør, når virksomhederne skriger efter programmører.”

Relevant og praksisnært initiativ

Hos Technology Denmark vil vi gerne bakke op om det projekt og bidrage til at udbrede det til resten af landet, heriblandt Odense. Mette Beck-Nielsen, Direktør i Technology Denmark udtaler: ”HackYourFuture er et seriøst bud på, hvordan IT-virksomheder og civilsamfund kan samarbejde om at løse nogle helt akutte arbejdsmarkedsproblemer. Samtidig er projektet relevant for vores virksomheder, som netop efterspørger disse kompetencer”. Technology Denmark bidrager blandt andet med lokaler og kommunikation til relevante aktører i branchen.

Marco Calabrese, Senior Frontend Engineer, er frivillig mentor hos HackYourFuture, og han peger på det praksisnære i forløbet som en stor styrke: “Det fantastiske er, at vi kan lære dem de ting, som vores næste kollega gerne skal kunne og give dem de redskaber, som vores virksomheder anvender hver eneste dag. Underviserne ved, hvad der virker ude i den virkelige verden. På den måde bliver undervisningen langt mere relevant og målrettet end de ting, du kan læse dig til i lærebøgerne.”

Vil du også bidrage til projektet?

Tilbuddet i Odense bygger videre på det velafprøvede koncept fra København, men er endnu åbent for videre udvikling. Der er derfor mulighed for at være med til at forme forløbet, og der er mange måder at støtte projektet på. Du kan blive en del af styregruppen, bidrage med dit netværk, eller måske har du en dygtig medarbejder, som kunne tænke sig at blive frivillig mentor?

Den 5. december kl. 16:30 – 18:00 afholder HackYourFuture infomøde i Technology Denmarks lokaler på Havnegade 32. Her kan du og dine medarbejdere blive klogere på projektet og på måder, hvorpå I kan byde ind. Det er selvfølgelig ganske uforpligtende at deltage i infomødet.

Vil du vide mere, kan du kontakte odense@hackyourfuture.net eller se mere på www.hackyourfuture.dk.