SDU er i fuldt sving med at bygge det nye robotlaboratorium. Det er en stor fordel for jeres virksomhed.

SDU meddelte for nylig, at de investerer et trecifret millionbeløb i et nyt robotlaboratorium. Det er en rigtig god nyhed for partnerne i Technology Denmark. Med investeringen i det nye robotlaboratorium stiller SDU de spritnye faciliteter til rådighed for blandt andet it-virksomhederne.

Mangler tillid til cloud

SDU’s investering sker som et led i overgangen til den fjerde industrielle revolution også kendt som Industri 4.0. Det forudsætter bedre udnyttelse af data og ikke mindst bedre beskyttelse af data.

– Mange virksomheder udnytter ikke deres data godt nok i dag. De ryger op i skyen og bliver der. Hvis de overhovedet kommer derop, siger Kasper Hallenborg, direktør og institutleder på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på SDU.

Han peger på, at mange virksomheder ikke har tillid til, at deres produktionsdata opbevares sikkert nok i skyen i cloud-baserede løsninger.

– Det vil vi gerne lave om på. Vi laver meget sikre softwaresystemer, og vi har derfor alle forudsætninger for at etablere den nødvendige tillid til beskyttelse af data, så virksomhederne sikkert kan sende data op i skyen, siger Kasper Hallenborg.

Virksomhederne flytter ind på SDU

Med det nye laboratorium, hvor virksomhederne kan flytte ind på SDU, får de tæt kontakt med studiemiljøet på SDU, og dermed også med de it-studerende, som virksomhederne kan inddrage i projektsamarbejder. Laboratoriet er dermed også en oplagt kanal til at rekruttere kommende medarbejdere. Hos vores partner, Intelligent Banker, hilser man SDU’s initiativ velkommen. Her er direktør Tommy Hummelmose en varm fortaler for mere inddragelse af it og digital kreativitet i uddannelsessystemet generelt.

– Det skal vi have meget mere af. Med de udfordringer branchen står overfor i øjeblikket, er det værd at bakke op om de initiativer, der bringer studiemiljøerne tættere på erhvervslivet. Derfor lyder det nye robotlaboratorium på SDU som en rigtig god ide, fordi det bliver en spændende kanal både i forhold til forskning, til samarbejder og i forhold til rekruttering, siger han.

Indretningen af det 800 kvadratmeter store laboratorium er i fuld gang, og SDU forventer, at de nye faciliteter kan tages i brug inden sommerferien i år.